Dags att sälja bilen

Att byta bil är något vi alla måste göra förr eller senare oavsett hur förtjust vi är i bilen vi redan har. Kanske har familjen utökats med barn eller hund och man behöver en större bil eller så har barnen flyttat hemifrån så man kan sälja kombin och köpa en sedan eller coupe. 

Anledningarna kan var många men när det är dags att ta beslutet och sälja sin gamla bil så är det väldigt viktigt för andrahandsvärdet att man har vårdat bilen rätt. Det är många gånger avgörande om man har en fullt ifylld servicebok att visa upp, gärna med kvitton från de byten man gjort för att visa att verkstaden följt schemat och även spara kvitton från däckinköp och annat.

En bil som är välskött och ser omvårdad ut både i motorrummet, på insidan och givetvis utsidan är lättare att få bra betalt för. Det syns att bilen är väl omhändertagen och genom att sköta lacken så undviker man ju dessutom rostangrepp. Särskilt här i norden där vi kör på saltade vägar under vinterhalvåret. Lägg gärna ut flera bilder på din bil i olika vinklar och på interiören så den potentiella köparen kan titta ordentligt och visa att du inte har något att dölja, tänk på att vara ärlig om eventuella skavanker eller skador.

Tänk igenom vad du själv letar efter och värderar när du söker din nya bil och se till att du själv lever upp till dina egna krav.