Vårda och ta hand om bilen

För många kan ett bilköp vara en stor investering och man kanske egentligen inte hade råd men man är i ett sådant behov av en bil så det var ingen tvekan om att man skulle köpa den. Då man tillbringar många timmar i bilen så gäller det att vårda och ta hand om bilen så den håller länge och att det är trivsamt att köra och åka i den.

cleaning car

Bilservice

Framförallt så gäller det att bilen får sin regelbundna service med oljebyte och kontroll att allt är som det ska med motor, växellåda och drivaxlar med mera, man vill ju att bilen ska fungera i alla väder. Antingen så lämnar man in bilen på service eller om man har kunskapen sköter detta själv. Ju äldre bilen bli och ju fler mil den gått så blir det än viktigare att se över den med jämna mellanrum.

Invändig rengöring

Det är ju inte bara motor och drivaxlar man behöver kolla upp, man vill städa ur bilen med jämna mellanrum och dammsuga av golvytor med mera för att hålla bilen fräsch invändigt. För att hålla säten snygga och fräscha så kan man skaffa bilklädsel som skyddar originalklädseln. Smidigt också om man råkar spilla någon att bara plocka ur och tvätta upp för att få den ren igen. Likväl som man städar hemma så behöver bilen invändig rengöring, torka av instrumentpanel med fuktig trasa och rengöringsmedel.

Biltvätt

Utvändigt så är det biltvätt som gäller, och har man möjlighet så tvätta bilen hemma för hand, skaffa dig en högtrycksspruta så går det galant att spola av bilen en skön sommardag och tvätta av hemma på gårdsplanen. Annars så fungerar dagens automattvättar också bra, vet du om att det är mycket smuts och asfaltsstänk så skaffa avfettning som fungerar bra på billack och spraya bilen innan tvätt så får du den skinande ren. Ge också bilen lite omvårdnad med en vaxning emellanåt så klarar sig lacken längre och underlättar vid tvätt av bilen.